Pagalba Dorotėjai

Su Jumis sveikinasi mūsų herojė Dorotėja! Apie mergytės pasiekimus jau kartą dalinomės, tačiau kasdien ji uoliai stengiasi, mankštinasi, todėl ir vėl ateiname pasidžiaugti su progesu, kurį pavyko pasiekti.

Mergytė 18 chromosomoje turi patrigybėjimą, kuris sąlygoja genetinį atsilikimą. Nors gimė visiškai išnešiota ir sveika, savo raida ji atsiliko nuo bendraamžių ir negebėjo atlikti veiksmų, kuriuos tokio amžiaus vaikelis jau turėtų mokėti. Pirmąjį žodį Dorotėja tėveliams pasakė, kai jai buvo keturi metukai.

Nuo pat diagnozės patvirtinimo tėveliai deda didžiules pastangas, kad Dorotėja augtų, stiprėtų ir kiek įmanoma būtų savarankiškesnė ir galėtų drąsiai mėgautis visais vaikystės teikiamais džiaugsmais. Šį kartą mergaitė praėjo jau antrąjį neurosensorinės stimuliacijos kursą, kuris suteikia galimybę aktyvinti skirtingus smegenų centrus. Šie ciklai mergytei buvo atliekami tiek dienos metu, tiek naktį, tad reikėjo pasitelkti pačius įvairiausius metodus, jog herojė šį laiką gebėtų išbūti su ausinėmis ir klausyti jai pritaikytų stimuliacijų. 

Šio ciklo metu, pasitarus su specialistais, nuspręsta didžiausią koncentraciją telkti į emocijų valdymą. Rezultatai pasireiškia po kurio laiko, kai stabilizuojasi smegenys. Tada imama matyti teigiamus stimuliacijos pokyčius, kurie padeda tokiems vaikučiams, kaip Dorotėja vystytis. Norime tarti nuoširdų ačiū mūsų fondo bendruomenės nariams Top Exchange už suteiktą 822 Eur paramą šiai mergytei, kuri panaudota jos užsiėmimams.

Begalinis šios šeimos dėkingumas visam Top Exchange kolektyvui, jog prisidedate prie herojės stiprėjimo. Padėkos laiške Dorotėjos tėvelis rašė: „ne visi ciklai praeina sklandžiai, kartais turime ieškoti pačių įvairiausių būdų, kad sudomintume dukrytę. Visgi, šį kartą, kai vykome į kliniką pas profesionalus – ji jau žinojo kur vyksta, prisiminė, todėl buvo žymiai lengviau“. Užsiėmimų metu herojė pavargsta, tačiau mylintys tėveliai randa būdų, kaip nudžiuginti dukrą – pavyzdžiui, nusivežti į jos mėgstamiausią prekybos centrą, kur yra čiuožykla, arba – leisti suvalgyti sushi. 

Linkime Dorotėjai ir toliau atkakliai stengtis ir stiprėti!

Panašios naujienos

Rodyti viską
Pagalba

Pagalba Ritai

Ši besišypsanti moteris nuotraukoje – Rita. Pati ji save apibūdina kaip laimingą moterį, kuri mėgaujasi gyvenimu, kelionėmis, knygų skaitymu, pasivaikščiojimais ir, akivaizdu, jūros ošimu! Praėjusių metų sausį Rita sulaukė šeimos gydytojos priminimo, jog laikas ir vėl atlikti mamografinį tyrimą. Visą laiką ypač prižiūrėjusi savo sveikatą, reguliarai atlikdavusi visus rekomenduojamus tyrimus, Rita ramia širdimi pravėrė gydytojo kabinetą. Atlikus krūtų patikrinimą moteris sulaukė gydytojo skambučio, jog matomi pakitimai ir reikia atlikti krūtų echoskopiją. Pirminis atsakymas po echoskopijos nudžiugino – nieko „negero“ Ritai…

Skaityti daugiau
Pagalba

Parama Kauno klinikų vaikų ligų klinikoms

Kauno klinikų vaikų ligų klinikai, su fondo bendruomenės narių parama, nupirktas ir padovanotas echoskopas, padėsiantis tyrimus atlikti efektyviau. Šis echoskopas išskirtinis tuo, jog turi kontrastinės medžiagos funkciją, tad tyrimas su tokiu aparatu prilygsta kompiuterinio tomografo ar magnetinio rezonanso tyrimui. Didžiausias echoskopo privalumas – jo naudojimui nereikalinga radiacija. Be apšvitos, naudojant modernų echoskopą, galima pastebėti itin retus susirgimus, įvairius navikus bei tam tikras ligas. Nuo šiol mažasis pacientas, atvykęs į vaikų chirurgo diagnostikos kabinetą galės būti ištirtas nuodugniai, nebeprireiks kitų vizitų,…

Skaityti daugiau
Pagalba

Pagalba Mindaugui

Prieš Jūsų akis – kovotojas Mindaugas. Berniukas į šį pasaulį prieš devyniolika metų atėjo labai lauktas. Mylinčios mamos euforiją prasklaidė gimdymo trauma, dėl kurios radosi daugybė sveikatos problemų, kurios herojų lydi iki šiol. Kai Mindaugui buvo 2,5 mėnesio, diagnozuotas Pierre-Robin sindromas, lydimas įvairių kitų ligų – mišrūs specifiniai raidos sutrikimai, epilepsija, spazminė tetraplegija, skoliozė, osteochondrozė, šlapimo ir išmatų nelaikymas, diskinezinis cerebrinis paralyžius, psichikos sutrikimai, įgimta galvos cista ir dar daugybė kitų sutrikimų. Kaip atrodo tokios šeimos kasdienybė? Kupina iššūkių, pačių…

Skaityti daugiau

Naujienlaiškio prenumerata

Užsisakius naujienlaiškį Jus pirmuosius informuosime apie naujienas, projektus ir renginius. Apie privatumo politiką.